dijous, 25 de setembre del 2008

Entrevista: Joan Ferrer Selva

Aplec de Ripoll, 17 de juliol de 1988 (En aquest fotografia en Joan fèia de trombó segon)


Nom i cognoms: Joan Ferrer i Selva

Data de naixement: 16 de gener de 1967

Lloc: Sabadell

Quin instrument toques a la Cobla? El Trombó

Quin any vas entrar a la Jovenívola de Sabadell? El 3 de setembre de 1982 (actualment fa 26 anys)

Quins Mestres has tingut? Vaig començar amb el mestre Antoni Bartrina, després amb
l’exfiscornaire de la Principal de la Bisbal Josep Riumalló i per acabar al Conservatori Municipal de Barcelona amb Miquel Badia.

Cobla preferida? Després de la Jovenívola de Sabadell, la Principal de la Bisbal

En quin Aplec t’agrada més actuar? El de Calella, per la seva magnitud i el que representa, els aficionats de la sardana d’arreu del país que veus que es mobilitzen.

Quina sardana t’agrada més? Benvolença a la Bisbal d’en Conrad Saló, sóc un fan d’en Saló.

Com descrius l’ambient amb els companys de la cobla? De companyarisme, passem moltes hores junts i fem pinya, també riem molt.

Amb els seguidors? D’amistat. No cal dir noms, però realment n’hi ha que ens segueixen a tot arreu i ens estimen molt. Són molt fanàtics nostres. Inclòs algun l’anomenaria “ Hooligan”.

Com definiries en Salvador Saumoy?
Incombustible. És l’ànima de la Cobla i sempre amb afany de superació inesgotable, que a dut a la cobla a un nivell alt dins l’àmbit de les sardanes.
A sabut dur a terme la funció de representant i sempre que han sorgit problemes, els ha solucionat de manera que ningú en sortís perjudicat i sempre mirant de no perjudicar a ningú a nivell de músics, com de cobles, institucions,...
Gràcies Salvador per la teva constància! I com dius tu... Animeu al Sabadell!

Com veus el futur de la sardana? A priori per el que es palpa, per l’ambient en concerts, ballades i aplecs, la mitjana d’edat és bastant elevada. M’agradaria que en un futur no gaire llunyà puges un planter de jovent que els hi agradés ballar sardanes, doncs crec que avui per avui el problema més imminent en el món de la sardana, és aquest, jovent que balli la dansa.