divendres, 24 d’octubre del 2008

Entrevista: Alberto Rodríguez Cerezo


Nom i cognoms: Alberto Rodríguez Cerezo

Data de naixement: 15 d’abril de 1984

Lloc: Olot

Quin instrument toques a la Cobla? La berra

Quin any vas entrar a la Jovenívola de Sabadell? Març de l’any 2007

Quins Mestres has tingut? Jo només he tingut un mestre de contrabaix, en Josep Joli Blanch, qui hem va ensenyar a “disfrutar” de l’instrument i de la música. També he fet alguna classe amb en Joan Druguet.

Cobla preferida? “La Jovenívola de Sabadell” en primer lloc, després els “Rossinyolets de Castelló d’Empúries” i després “La Principal del Carib”.

A quin aplec t’agrada més actuar? No tinc cap preferència, tots tenen el seu encant, i rodejat de bona gent a qualsevol lloc un s’hi troba bé.

Quina sardana t’agrada més? “Pensant en tu” de Blanch i Reynalt.

Com descrius l’ambient amb els companys de la Cobla? Distès, de companyerisme, respectuós, afectiu... sobretot agradable.

Amb els seguidors? També distès i agradable.

Com definiries en Salvador Saumoy? Si hem permets el definiré com diu Bertolt Brecht : “ Hay hombres que luchan un día y son buenos, hay otros que luchan un año y son mejores, hay quienes luchan muchos años y son muy buenos, pero hay quienes luchan toda la vida, esos son los imprescindibles.” Així, imprescindible.

Com veus el futur de la sardana? Doncs, com tot, depèn de nosaltres, dels que toquem, els que ballen i els que ens deixen passar una bona estona a tots plegats. Però potser sí que faria falta una injecció de gent jove, i això només seria possible amb publicitat, amb una aposta dels ajuntaments i la Generalitat per la cultura; no només per mantenir-la sinó també per potenciar-
la.